Inspirace

TIP: Čokoládové misky na zmrzlinu

cokoladove-misky

Představte si, že byste si mohli pochutnat na výborném zmrzlinovém nebo šlehačkovém poháru, a i pohár mohli na závěr sníst. Sníst, protože by byl z čokolády! Z lahodné čokolády, bez které si většina z nás nedokáže život moc dobře představit a mít možnost vychutnat si příjemnou čokoládovou tečku po konzumaci lahodného dezertu se hned tak nenaskytne, co myslíte?

Před nedávnem jsem na internetu narazila na další zajímavé video z dílny Handimania, které názorně odhaluje, jak si vytvořit čokoládové mističky na zmrzlinu nebo cokoliv, co máte rádi. S velkým zájmem jsem toto video shlédla, neboť před nedávnem jsem zkoušela vytvořit podobné misky, ale z vosku. Výsledek byl trochu dramatický, protože při ponoření balonek prasknul a vosk byl všude, jen ne tam, kde měl být. Díky čokoládovému videu nyní vím, čemu se vyvarovat. Pojďte se na to také podívat, abyste neudělali stejnou chybu jako moje kreativní maličkost.

Co bude potřeba:

  • vařečka
  • čokoládová poleva
  • miska (na vodní lázeň)
  • rendlík
  • nafukovací balonek
  • papír na pečení

Jak na to:

Čokládové tvoření by se mohlo zdát být trochu komplikované, ale zase až taková přílišná práce to není. V prvním kroku bude třeba připravit čokoládu, kterou rozpustíte ve vodní lázni. Pro namáčení a následné vytváření čokoládových misek by teplota roztopené čokolády neměla být vyšší než 30°C, protože při ponoření by balonek mohl prasknout. Než se čokoláda roztopí, budete mít čas pro nafouknutí balonků. Jakmile bude čokoláda rozehřátá, pak na pečící papír naneste vařečkou trochu čokoládové hmoty a vytvořte malé kolečka. Tato kolečka poslouží jako dno mističek a stojánek zároveň.

V dalším kroku vás pak již čeká výbora samotných misek. Nafouknuté balonky uchopte do ruky a opatrně namočte do čokolády. Hloubkou ponoru balonku určíte, jak hluboké misčeky budou. Následně čokoládou obalené balonky postavte na čokoládová kolečka, která jste si předpřipravili. Jakmile skončíte s výrobou poslední čokoládové misky, nechte vše vychladnout. Posledním a trochu dobrodružným krokem bude propichování balonků. Stačí vzít špendlík, balonek propíchnout a čokoládová mistička je hotová.

Chcete názorně vidět, jak čokoládové misky vyrobit? Podívejte se na video z dílny Handimania.

 

Vyzkoušeli jste již tento tip? Přidejde na Facebook profil Let´s Create ukázky svého tvoření a ukažte ostatním, jaké máte výborné zkušenosti.

letscreate

 

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s